Εξάρχεια: Εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

57

«Έχει αποδομηθεί πλήρως όλη η εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, η εξάρθρωση της οποίας ξεκίνησε με την επιχείρηση του περασμένου Ιουλίου», τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών κατασχέθηκαν περισσότερα από 227 κιλά κάνναβης, όπως ανέφερε ο κ. Παπαζαφείρης, ενώ συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οκτώ άτομα και άλλα εννέα ταυτόχρονα κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ο διοικητής της Δ.Α.Α διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με αντιεξουσιαστές, ενώ επεσήμανε ότι εγκληματικό κύκλωμα λειτουργούσε με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων». Δηλαδή, με παράλληλη ενεργοποίηση επιμέρους υποομάδων, που δρούσαν είτε αυτοτελώς, είτε συνδυαστικά και είχαν κομβικό ρόλο στην προμήθεια, τη διακίνηση και την εμπορία ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

\Όπως διαπιστώθηκε και στην υπόθεση αυτή, αλλά και σε άλλες πρόσφατες, έχουν επέλθει αλλαγές, σύμφωνα με την αστυνομία, στη μεταφορά ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, όχι μεγάλες ποσότητες σε μία μεταφορά, αλλά μεταφορά μικροτέρων ποσοτήτων για να αποφεύγονται απώλειες στις κατασχέσεις.   Ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πλέον υπάρχουν «ρευστά εγκληματικά δίκτυα», που αφήνουν πίσω τους «κλώνους», οι οποίοι προσπαθούν να επανδραστηριοποιηθούν. Και η προσπάθεια της αστυνομίας είναι να αποτρέχει αυτή την επαναδραστηριοποίηση.

ναρκωτικά Εξάρχεια