Εξαπατούσε πολίτες με δήθεν προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου

32

Υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου και μίας 31χρονης.

Αρχικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε χρήστη γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος είχε δημιουργήσει «προφίλ» και προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ότι δήθεν διαθέτει και προσφέρει, έναντι αμοιβής, προγνωστικά σχετικά, κυρίως, με την έκβαση αγώνων ποδοσφαίρου. Ο ίδιος χρήστης ισχυριζόταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων από παράγοντες του ποδοσφαίρου ή στοιχηματικές εταιρείες.

Για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής ο δράστης ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους, ενώ στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Η έρευνα που διενεργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση των στοιχείων και τον εντοπισμό του γεωγραφικού χώρου της σύνδεσης διαδικτύου. Ακολούθησε έρευνα σε κατοικία σε περιοχή της Ηπείρου, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στις παραπάνω παράνομες πράξεις. Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο 19χρονος χρησιμοποιούσε τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τα στοιχεία της 31χρονης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.