Επιβεβαιώνει και η Bild: «O Τσίπρας εκλιπαρεί τη Μέρκελ για βοήθεια...»

38

Η «Bild» ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά με ένα δημοσίευμα που παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως «επαίτη», που για πολλοστή φορά εκλιπαρεί για τη γερμανική βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Bild, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα».

Και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.