Επιμένει ο Κοντονής για το πόθεν έσχες: Απαραίτητη η δήλωση μετρητών και πολύτιμων ειδών

35

Επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) κατά το κλείσιμο της ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την  Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών.         

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελεσματικός. Σαφής πρόθεση της Κυβέρνησης είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες να  είναι το ίδιο για οποιονδήποτε πολίτη», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.

«Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής προσέθεσε ότι «ο   σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικής μας και όσοι μιλούν διαφορετική είναι κακόπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικές προτάσεις».

Και κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη δε γίνονται υπό το φως της μέρας».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν  ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Σπυρίδων Φλογαΐτης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Λεωνίδας Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη Νικόλας Κανελλόπουλος.

Ακόμη, ομιλητές  στην εκδήλωση ήταν  ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης,  Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλειος Μαρκής, ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστείδης Χατζής και ο δικηγόρος και γραμματέας του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος Μάριος Μπαχάς.