«Η κυβερνητική ανικανότητα δεν έχει ταβάνι»

134

Σαφέστατες αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την οικολογική καταστροφή που αυτό δημιούργησε στον Σαρωνικό άφησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πίσω από το ναυάγιο κρύβεται ανικανότητα ή σύγκρουση συμφερόντων, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε πως «ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα».

Μάλιστα σημείωσε πως ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, έφυγε από το Λονδίνο μετά από το ατύχημα και ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός εδώ και τόσες μέρες δεν έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους τρείς υπουργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση (Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης», προκειμένου να βρουν τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες», σημείωσε με νόημα και υπενθύμισε πως όπου έχουν συμβεί τέτοιου είδους καταστροφές ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου βρίσκεται δίπλα και ενημερώνεται». Ακόμα, έψεξε τη κυβέρνηση για το ότι δεν έχει επιχειρήσει να διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις από την ΕΕ, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Για να στηρίξει δε το επιχείρημά του υπενθύμισε τη κινητοποίηση της Ισπανίας στη περίπτωση του πλοίου “Prestige” όπου η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις σε χρόνο ρεκόρ.

«Φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης», κατέληξε.