Θεοδωράκης: «Οι άλλοι ντρεπόντουσαν, αυτοί υπερηφανεύονται και κομπορρημονούν»

148

Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», επιτίθεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατηγορώντας τους για θράσος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ηνία κρατούν ανίκανοι πολιτικάντηδες, είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται «στο όνομα της αξιοπρέπειας - της δημοκρατίας - της ελευθερίας - της ισότητας - της δικαιοσύνης - του σοσιαλισμού και της ειρήνης», έγραψε ο κ. Θεοδωρακης.

«Και άλλοι τα κάνανε, αλλά ντρεπόντουσαν, αυτοί υπερηφανεύονται και κομπορρημονούν», μου είπε ένας αμπελουργός στα ορεινά της Σάμου», πρόσθεσε ο αρχηγός του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο περιστατικό της αντιπαράθεσης του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατηγόρησε το κόμμα τους ότι έχει αποτελέσει καταφύγιο για τα «ορφανά» του Άκη.

«Ένας υπουργός της κυβέρνησης μου σύστησε να πάψω να τους συκοφαντώ. Να πάψω να λέω, δηλαδή, ότι στον ΣΥΡΙΖA έχουν βρει καταφύγιο «τα ορφανά του Άκη. Αυτό εννοώ θράσος! Ο εκπρόσωπος ενός εθνικολαϊκίστικου μπουλουκιού που πέντε χρόνια κραύγαζε για προδότες - δωσίλογους - γερμανοτσολιάδες - χούντες και δυνάμεις κατοχής, να κάνει συστάσεις πολιτικού σαβουάρ βιβρ στο Ποτάμι», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: «Και αφού πρώτα -προσέξτε!- 15 μήνες τώρα έκαναν τσάτρα πάτρα και με τον χειρότερο τρόπο όλα αυτά που κατηγορούσαν τους προδότες ότι ετοίμαζαν να πράξουν. Είναι σαν μια πόρνη να κάνει συστάσεις ηθικής σε ένα κοριτσάκι που φόρεσε μίνι».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα προτάγματα που έχει ανάγκη η χωρά. «Κράτος – παιδεία – οικονομία έχουν ανάγκη από μεγάλες αλλαγές, που δεν θα σεβαστούν τις «παλιές ισορροπίες» και δεν θα ψαλιδιστούν με παζάρια με τους ευνοημένους των κομματικών συστημάτων», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

«Αξιολόγηση στο Δημόσιο, εξάλειψη του κομματικού κράτους, ελεύθερη επιχειρηματικότητα, ανταγωνιστική οικονομία, μείωση των φόρων, περιφερειακή και αειφόρος ανάπτυξη, τραπεζικό και μιντιακό σύστημα μακριά από πολιτικές επιρροές, διαφάνεια, ανεξάρτητες αρχές, λογοδοσία, ανοιχτά πανεπιστήμια, νεωτερικότητα είναι σήμερα τα αληθινά αντισυστημικά αιτήματα».