Θεοδωράκης προς Τσίπρα: «Υπάρχει διχασμός στη συμπεριφορά σας»

25

Για ανασφάλεια που έχει παραλύσει κράτος, οικονομία και πολίτες μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να απολογηθεί για «την ανασφάλεια του καρκινοπαθούς που περιμένει επί μήνες για ακτινοθεραπείες στα δημόσια νοσοκομεία. Για την ανασφάλεια του άνεργου, του πτυχιούχου που μεταναστεύει.

Να μας πείτε για την ανασφάλεια στο ασφαλιστικό. Η νέα πρόταση της κυβέρνησης οι νέοι εργαζόμενοι θα πληρώσουν υψηλές εισφορές. Με την πρόταση της κυβέρνησης προστατεύονται οι πρώην βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Φόρο θα πληρώνουν και όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα 680 ευρώ» και πρόσθεσε «να μας πείτε για την ανασφάλεια των πολιτών για τους τηλεοπτικούς σας σχεδιασμούς καθώς το 65% θεωρεί ότι η διαπλοκή θα ενισχυθεί από τις ενέργειές σας.

Να μας πείτε για την ανασφάλεια του μαθητή με τις ελλείψεις στις αίθουσες διδασκαλίας. Να μας μιλήσετε για την ανασφάλεια του συνόλου των πολιτών που θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως έρχονται τα χειρότερα».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «Ασφαλής είναι μια χώρα όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και όλοι εμείς κυκλοφορούμε χωρίς άνδρες ασφαλείας στους δρόμους. Υπάρχουν μπερδεμένες εικόνες. Βγάλατε τα κιγκλιδώματα στην Βουλή αλλά διπλασιάσατε την φρουρά στην Ηρώδου του Αττικού».

Υπενθύμισε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα περι αφοπλισμού των αστυνομικών και κατάργησης των ΜΑΤ για να σχολιάσει «Τι κάνατε από όλα αυτά; Υπάρχει διχασμός στην συμπεριφορά σας. Ευχαριστείτε το Λιμενικό και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους χειροκροτούν αλλά βγάζετε ανακοινώσεις εναντίον τους.

Λέτε ότι οι Λιμενικοί έπνιξαν επίτηδες τους πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι. Λέγατε ότι οι λιμενικοί κλωτσούσαν γυναίκες και παιδιά για να μην ανέβουν στο σκάφος».

Πρόσθεσε τέλος ότι παρά την αλληλεγγύη που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός «αφήσατε να κυβερνούν στις μικρές κοινωνίες των προσφύγων και των μεταναστών οι μικρές τοπικές εθνικές τους μαφίες και κάποιοι αλληλέγγυοι που λειτουργούν κόντρα στο έργο των ΜΚΟ».