Ποιοι είναι οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες που ζητούν άσυλο (Video)

124

Ένα απίστευτο πολιτικό-διπλωματικό θρίλερ που απειλεί να εμπλέξει την Ελλάδα στα γεγονότα που κλονίζουν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εκτυλίσσεται περίπου από τις 11:45.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk της αστυνομίας ζήτησε να περάσει εντός ελληνικού εναέριου χώρου με την επίκληση βλάβης. Οι χειριστές του τουρκικού Black Wawk δήλωσαν mayday και emergency στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Περιέργως όμως, το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε στον πρώτο διαθέσιμο χώρο όπου θα μπορούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση αλλά ζήτησε να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου και ακινητοποιήθηκε.

Οταν το τουρκικό Black Hawk προσγειώθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης κατέβηκαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων επτά στρατιωτικοί και ένας με πολιτικά ρούχα. Πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγους και δύο αρχιλοχίες.

Οι οκτώ θεωρούνται πραξικοπηματίες αφού αμέσως μόλις πάτησαν σε ελληνικό έδαφος ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να επιστραφεί το ελικόπτερο το οποία προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη το πρωί του Σαββάτου.

«Εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε την άδεια για αναγκαστική προσγείωση. Το ΓΕΕΘΑ επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο υπουργός με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ολγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Για τους οχτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες. Θα ληφθεί υπόψιν ότι στη χώρα τους κατηγορούνται για απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής δημοκρατίας και παραβίαση της νομιμότητας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία: «Ώρα 11.50 στο αεροδρόμιο της Αλεξαδρούπολης προσγειώθηκε τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στη διεύθυνση αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το στρατιωτικό ελικόπτερο φυλάσσεται».

Σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες.