Κενά και προβλήματα στο έγγραφο Καμμένου για τη Σαουδική Αραβία

83

Ανακολουθίες και κενά περιέχει το έγγραφο που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με έλεγχο του ΣΚΑΪ, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το έγγραφο αφορά διαφορετικό τύπο όπλου από αυτόν που διαπραγματευόταν η Αθήνα με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς αναφέρεται σε πώληση 4.000 αεροπορικών βομβών Mk-82 κι όχι σε βλήματα πυροβολικού 105 χιλιοστών.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι στο έγγραφο δεν αναγράφεται η αξία του στρατιωτικού εμπορεύματος που πωλείται, όπως κανονικά θα έπρεπε, με το συγκεκριμένο κομμάτι να είναι κενό.

Τέλος, στις τελευταίες παραγράφους του εγγράφου υπάρχει επανάληψη της διατύπωσης «η κυβέρνηση» της Ελλάδας και μάλιστα με διαφορετική γραμματοσειρά, κάτι που εγείρει υποψίες για προχειρότητα από πλευράς των συντακτών.

Το εν λόγω έγγραφο είναι το End User Certificate, το οποίο εκδίδεται από την παραλήπτρια χώρα ως βεβαίωση ότι είναι ο τελικός χρήστης των πυρομαχικών, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μεταπώληση.

ΠΗΓΗ: skai.gr