Κικίλιας: Αν ήμουν ο κ. Τσίπρας, δεν θα πήγαινα στη ΔΕΘ

44

«Αν ήμουν ο κ. Τσίπρας, δε θα πήγαινα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι Ελληνες δεν περιμένουν τίποτα από έναν πρωθυπουργό οι οποίος δεν έχει τηρήσει ούτε μια λέξη απ’ όσα έχει υποσχεθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», πρόσθεσε ότι το επόμενο σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες που θα εστιάζουν στην πάση θυσία μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Κικίλιας σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «που στήριξε στις γαλλικές εκλογές τον κ. Μελανσόν, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν ξέρει να αξιοποιήσει κανένα ''δώρο'' από όπου και αν προέρχεται.

Το μόνο που ξέρει, είναι να υπερφορολογεί αγρίως τους Έλληνες και να τους σερβίρει συνεχώς νέα μέτρα. Για να δει ξανά η χώρα φως στο τούνελ, βασική προϋπόθεση είναι να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση».

Σε σχέση με τα εργασιακά, σχολίασε ότι η αρμόδια υπουργός, Εφη Αχτσιόγλου, είναι μια συμπαθής και νέα πολιτικός που ενδεχομένως να έχει… ιδρυματιστεί από τα νέα της καθήκοντα.

«Ας συνομιλήσει με τους ανθρώπους της ηλικίας της, με τα παιδιά της γενιάς που μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, για να αντιληφθεί πως στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι».

Σε άλλο σημείο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τουλάχιστον υποκριτικό «ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται επιχειρήσεις που κυριολεκτικά έχει τσακίσει με την φορομπηχτική πολιτική του». Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έχει κάνει business plan την πολιτική απάτη.

Τέλος, αναφερόμενος στο «κόψιμο» του γιου του Γιάννη Τραγάκη, δήλωσε ότι το θέμα δεν ήταν προσωπικό αλλά «κανένας δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του προέδρου και την αρμοδίων οργάνων του κόμματος».