Κικίλιας: Προτεραιότητα της Ν.Δ. θα αποτελέσει η μείωση της φορολογίας

49
Κικίλιας φορολογία Νέα Δημοκρατία

Διήμερη επίσκεψη στον νομό Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ως υπεύθυνου της επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος για τη Δυτική Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο Μεσολόγγι, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει η μείωση της φορολογίας, ενώ δίνοντας το στίγμα των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, ξεκαθάρισε ότι αυτά που θα ανακοινωθούν δεν θα είναι μεν πολλά, αλλά θα είναι δε, άμεσα υλοποιήσιμα. «Θέλουμε αυτά που είπαμε προεκλογικά να τα εφαρμόσουμε όλα μετεκλογικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, με κυρίαρχο θέμα την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για την αναστολή λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, λόγω των αλλαγών στο σχεδιασμό των στρατιωτικών δομών της χώρας. Ο Νίκος Καραπάνος ενημέρωσε τον Βασίλη Κικίλια για τις θέσεις και τις προτάσεις που υπέβαλλε ο Δήμος Μεσολογγίου στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, σχετικά με την εξέλιξη και δημιουργία νέων δομών.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε τον Βασίλη Κικίλια και για το ζήτημα της μεταστέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, το οποίο παρά τις θετικές γνωμοδοτήσεις έως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία είτε διαμόρφωσης του χώρου, είτε μετακίνησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης.

Ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, ενώ είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τις διοικήσεις του Δικηγορικού και του Εμποροβιομηχανικού συλλόγου Μεσολογγίου, κατά τις οποίες του τέθηκαν, εκτός των τοπικών ζητημάτων, και κλαδικά με σπουδαιότερο αυτό της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που "ακουμπά" στην κοινωνία και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και πυλώνα της κοινωνίας. Στην περιοχή και το νομό μπορούν να γίνουν πολλά έργα».

Ο Γιώργος Παπαναστασίου εξήγησε τις λεπτομέρειες που αφορούν στη μεγάλη πρωτοβουλία για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό που θα δώσει άλλη ώθηση στην πόλη.

«Η περιοδεία μου στο νομό έδειξε ότι η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να γίνει παράδειγμα για το πώς, μέσα από την κρίση, μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη να στηριχθεί σε νέα πρόσωπα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια και υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων. Έτσι ευκαιριακά αντιμετωπίζει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ για να προτείνουμε λύσεις. Εξάλλου πιστεύουμε στο ομαδικό παιχνίδι» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου, ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ενώ το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με στελέχη και πολίτες, στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγρινίου.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, ενώ είχε συνάντηση και με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

Η περιοδεία του Βασίλη Κικίλια στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ολοκληρώθηκε στη Ναύπακτο, όπου είχε συζήτηση με πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ