Κινεζικός όμιλος ενδιαφέρεται για το ξενοδοχείο Athens Ledra

93

Ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου Athens Ledra έχει εκφράσει ένας κινεζικός όμιλος όπως πληροφόρησε τους εργαζόμενους σε συνέντευξη του σωματείου των εργαζομένων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Ημερομηνία κλειδί για περαιτέρω εξελίξεις είναι η 7η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει οριστεί ο τρίτος πλειστηριασμός του Athens Ledra, με τους εργαζόμενους να σημειώνουν ότι μέχρι τότε θα έχουν υπάρξει εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένουν συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

Ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε και στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνομιλίες του σωματείου των εργαζομένων με τους υποψήφιους νέους ιδιοκτήτες. «Οι εργαζόμενοι δεν διαπραγματεύονται με κανένα υποψήφιο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αντίθετα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα» είπε. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το συνολικό πόσο που οφείλεται στους εργαζόμενους ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι όποιος και να είναι ο νέος εργοδότης θα πρέπει να προβεί στην καταβολή του εν λόγω ποσού. Τέλος, οι εργαζόμενοι καταγγέλουν τη στάση της κυβέρνησης, καθώς όπως τόνισαν, δεν έχει προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν έκαναν καμία παρέμβαση ώστε να φέρουν την εργοδοσία προ των ευθυνών της, επιδιώκοντας λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα, όπως είπαν, χρειάστηκε αγώνας για πάρουν οι εργαζόμενοι το έκτακτό βοήθημα των 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.