"Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς τον Τσίπρα"

144

«Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό» ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα τη διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στην αξιολόγηση δήλωσε ότι «όλα θυμίζουν την περίοδο πριν από το καλοκαίρι του 2015» και σημείωσε ότι «μόλις δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -με την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση με την οποία προχωρά-, να εξασφαλίσει τα βασικά και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αυτό το οποίο κάνει είναι να προχωρά σε πολιτική διαπραγμάτευση».

Τέλος για τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη περί του ζητήματος του νομίσματος, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Η δήλωσή του όχι μόνο είναι απαράδεκτη -μάλιστα σε αυτό το σημείο της διαπραγμάτευσης- αλλά στην ουσία εξυπηρετεί τον Σόιμπλε και τα σχέδιά του».