Λοβέρδος για τα απόρρητα έγγραφα: «Δυο μέτρα και δυο σταθμά, αυτό δεν είναι Δημοκρατία» (Video)

61

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» από το προεδρείο της Βουλής κατήγγειλε σήμερα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατία για την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, που ο ίδιος έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή και ο πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης, αρνήθηκε να παραλάβει, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι, σήμερα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησαν να αναγνωστούν απ' όλους τους βουλευτές τα έγγραφα αυτά, και το προεδρείο της Βουλής δεν τα επέτρεψε.

«Αυτό δεν είναι Δημοκρατία» σχολίασε, λέγοντας ότι, αντίθετα, ο πρωθυπουργός φέρνει διαβαθμισμένα έγγραφα και τα παρουσιάζει στη Βουλή, δίχως αυτό να του απαγορεύεται.

«Τα δώσαμε εμείς στη δημοσιότητα αυτά τα τρία έγγραφα. Τώρα οι πολίτες θα μάθουν ποιες είναι οι πομπές που θέλουν να κρύψουν» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για παιχνίδια αντι-κοινοβουλευτισμού και αντι-δημοκρατίας. «Όσο κι αν προσπαθείτε» κατέληξε, «ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια».