Μαύρα σενάρια για την Αθήνα: Κίνδυνος διάλυσης του σχεδίου διάσωσης

118

Κίνδυνο διάλυσης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας από τους δανειστές βλέπει με σημείωμά του το Politico.

Με αφορμή την αντιπαράθεση του ΔΝΤ με τον ESM τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα νέα μέτρα, το Politico δημειώνει πως οι δύο δανειστές επιδίδονται σε "αγώνα λασπολογίας", με αυξανόμενη πιθανότητα διάλυσης του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

"Η δημόσια αψιμαχία μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας αποδεικνύει ότι δεν ισχύει πάντα το σχετικό δίδαγμα από τους μύθους του Αισώπου ότι επωφελείται ο πιο αδύναμος όταν οι άλλοι τσακώνονται, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αυξανόμενη πιθανότητα διάλυσης του σχεδίου διάσωσης", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

"Η εμπιστευτική έκθεση του ΔΝΤ που διέρρευσε στον Τύπο ορίστηκε να συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η αβεβαιότητα σχετικά με την τρέχουσα β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που προκαλεί αναταράξεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μπορεί να τραβήξει έως το τέλος Μαρτίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο EuroWorking Group της 9ης Φεβρουαρίου", σημειώνει επίσης το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται μία έντονη συζήτηση.

Η απουσία προόδου θα μπορούσε να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις έως και μετά τις ολλανδικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου, εξηγεί συγκεκριμένα η γερμανική τράπεζα.