Μείζον θέμα με τον Πολάκη: Αποκάλυψε πως γνωρίζει την ταυτότητα των "κουκουλοφόρων" μαρτύρων! (Video)

42

Σε μείζον θέμα για την Κυβέρνηση αναδεικνύεται η πρωινή αποκάλυψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος απροκάλυπτα υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι πρώην στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν με πλουτισμό τον οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Στην ίδια μάλιστα εκομπή, παραδέχθηκε πως «Είμαι ενημερωμένος», ενώ διερωτήθηκε ειρωνικά «Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, τους βρήκαν με μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

Τα τεράστια ερωτήματα πλέον που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις Πολάκη είναι πολλά: Πως γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, ποιος τον ενημέρωσε και ποια άλλα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν την ταυτότητα τους.

Να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός έκανε αναφορά σε κάτι απόρρητο που μόνο ο Εισαγγελέας είχε το δικαίωμα να γνωρίζει, αυτομάτως αφαιρεί και από τους μάρτυρες την ιδιότητα της πολιτικής προστασίας και του προστατευομένου μάρτυρα.

Στη συνέχεια της συνέντευξης βέβαια, ο κ. Πολάκης απέδωσε την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι... γιατρός και ότι τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.

«Φάρμακα της Novartis εκτόπισαν άλλων εταιρειών με διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε για να αποδείξει ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους.

«Τον κύριο Τσοχατζόπουλο, συγγενείς του που παίρνανε μίζες, δεν τον δώσανε;

Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει, πρέπει να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός και όχι να απειλείς με μηνύσεις. Την αξιοπιστία των μαρτύρων την έκρινε η δικαιοσύνη», είπε ο κύριος Πολάκης, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει την υπόθεση με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είπε, είναι προστατευόμενοι γιατί είναι πρώην στελέχη της οργάνωσης, που γνωρίζουν τη δομή από μέσα.

«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές, έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και τολμάτε να μου λέτε εμένα, ότι εμείς τους σκίσαμε;», διερωτήθηκε επίσης με ειρωνεία, υποστηρίζοντας πως «εδώ και δύο χρόνια, έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία».

«Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κ. Πολάκης.

Γεωργιάδης σε Πολάκη: Μόλις «έκαψες» τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Το ότι ο Πολάκης γνωρίζει ποιοι είναι οι ''προστατευόμενοι'' μάρτυρες αλλάζει τα πάντα. Δεν μπορούν πλέον να είναι ανώνυμοι, αφού τους γνωρίζει η Κυβέρνηση.

Δεύτερον έχουν συμφέρον να καταγγείλουν, άρα δεν είναι νόμιμη η μαρτυρία τους. Τους έκαψε ο Παύλος» έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ως απάντηση στον κ. Πολάκη μέσω Twitter.