Μετά τον Κοτζιά και ο Βούτσης “απειλεί” για την πιθανή διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων

35

Μετά τον Νίκο Κοτζιά και ο Νίκος Βούτσης εγκαλεί εμμέσως πλην σαφώς τον Ανδρέα Λοβέρδο για την κατάθεση στη Βουλή εγγράφων που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα. Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, καθώς το θέμα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων τόνισε ότι «εξεπλάγην χθες όταν παρά τη ημερήσια διάταξη που υπήρχε, κατατέθηκαν εκ μέρους του Ανδρέα Λοβέρδου απόρρητα έγγραφα».

«Υπήρξε μια προδιάθεση από ορισμένες πλευρές η σημερινή και η αυριανή ημέρα να σκιαστούν με ένα πέπλο συζητήσεων μη σύννομων για απόρρητα έγγραφα», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και εξήγησε τη διαδικασία που έλαβε χώρα χθες μετά τη κατάθεση των εγγράφων.

Όπως είπε ο τότε προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης τα παρέδωσε στο γραφείο του Προέδρου και έπειτα ο ίδιος τα απέδωσε στη γενική διευθύντρια της Βουλή, η οποία τα κλείδωσε σε φυλασσόμενο χώρο.

«Δεν τα άγγιξε κανείς», επέμεινε ο Νίκος Βούτσης, μολονότι ομολόγησε ότι τα διάβασε, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη της Βουλής. «Με την παρουσία όλων είδα τα σχετικά έγγραφα τους τίτλους τους και τις σαφείς ενδείξεις ότι ήταν απόρρητα», επισήμανε ενώ συμπλήρωσε ότι «ποτέ μέχρι τώρα η Βουλή δεν προέβη σε αποχαρακτηρισμό τέτοιων εγγράφων».

Πάντως, ο Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε και προειδοποιητικές “βολές” σημειώνοντας: « Εάν υπάρξει σήμερα διαρροή αυτών των εγγράφων αυτό θα είναι διπλό κακό ως προς το εξής: ότι υπήρχε σχεδιασμός να χρησιμοποιηθεί ο τρόπος που λειτουργεί η Βουλή ως πρόσχημα ότι από εδώ έγινε η διαρροή. Αν κάτι συμβεί δεν θα αφορά η Βουλή». 

Σε κάθε περίπτωση, τα έγγραφα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο γραφείο του γραμματέα της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.