Κανονικά στον διαγωνισμό ο Καλογρίτσας, εκτός ο Βρυώνης (η απόφαση)

28

Μετά από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δημοσίου έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα η οποία ως γνωστό είχε κατατεθει εκπρόθεσμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ενα ανευ προηγουμένου μπάχαλο και να κατατεθούν ενστάσεις από το σύνολο των υπολοιπων υποψηφίων.

Αντίθετα η Επιτροπή αποφάσισε να θέσει εκτός διαγωνισμού την εταιρεία συμφεροντων του Φίλλιπου Βρυώνη εξαιτίας προβλήματος στην εγγυητική επιστολή που είχε προσκομίσει απο τράπεζα του Χόνκ Κόγκ.

praktiko

Εκτός διαδικασίας το ETV καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση “Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή”.  Το πρόβλημα της εγγυητικής επιστολής είναι πως “έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη”.

Δείτε τι έγραφε νωρίτερα ο Lykavitos.gr για το θέμα

Σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς οι υποψηφιότητες Καλογρίτσα – Βρυώνη έχουν προβλήματα.

Εκλήθη εκτάκτως ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος καλείται να γνωμοδοτήσει σε λίγη μόνο ώρα, καθώς την Τρίτη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του καναλιού Φίλιππου Βρυώνη η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, και είναι διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι των άλλων υποψηφίων έχουν ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή να μην γίνουν δεκτές οι δύο εγγυητικές επιστολές και να μη συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι δυο επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παρατηρητές από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες εκτιμούν ότι η αργοπορημένη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από τη πλευρά Καλογρίτσα είναι κάτι που αναμένεται να παρακαμφθεί και τελικώς ο εργολάβος αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για να διεκδικήσει μία από τις τέσσερις άδειες.

Επί του θέματος θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προς τον γγ. Ενημέρωσης Λεύτερη Κρέτσο, ο οποίος και θα πάρει τη σχετική απόφαση.