Με είπαν Πινοσέτ, ντίλερ διεθνών κερδοσκόπων, αλλά δεν κρατάω κακία

171

Για «εθνικό μορατόριουμ σοβαρότητας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ άφησε αιχμές κατά εταιρειών δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι δεν συμπεριλαμβάνουν το κόμμα του στα ερωτηματολόγια τους.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησής του σημειώνοντας ότι: «Από πότε έχουμε να δούμε να γίνεται σοβαρή μεταρρύθμιση στη χώρα; Από τότε που έφυγε η «τρισκατάρατη» κυβέρνηση Παπανδρέου».

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου: «Με είπαν Πινοσέτ, Τσολάκογλου, ντίλερ διεθνών κερδοσκόπων, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δικός μου εχθρός δεν είναι ο κ. Τσίπρας, όπως δεν ήταν ο κ. Σαμαράς. Τα δε γεγονότα του παρελθόντος, τα διδάγματα, δεν τα αναφέρουμε από εκδίκηση αλλά για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον».

Παράλληλα, επισήμανε πως στόχος είναι η αυτόνομη κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές και ότι συνεχίζει την προσπάθεια για τη συμπόρευση των «προοδευτικών» δυνάμεων, αναφέροντας ότι: «Η πρότασή μας είναι απλή: Συμφωνία σε επαναστατικό πλαίσιο αλλαγών που κόβουν τον γόρδιο δεσμό της πελατειακής Ελλάδας, και μετά όλοι και όλα από τη βάση. Αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες, το Κίνημα θα κατέλθει μόνο του στις επόμενες εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ άφησε επίσης αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο κάποια μέσα ΜΜΕ κάλυψαν την ομιλία του στην Πάτρα, σχολιάζοντας το μουστάκι του: «Ήταν συγκινητικό που αρκετά μέσα ενημέρωσης έκαναν τον κόπο και συνόψισαν την ουσία της ομιλίας μου στην Πάτρα στο εξής ερώτημα: «Ποιος έβαλε τον Παπανδρέου να ξυρίσει το μουστάκι;» Τους «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον! Και τους κατανοώ, φυσικά, πλήρως. Έτσι κι αλλιώς, με αυτά έμαθαν να ασχολούνται. Με αυτά διαπαιδαγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας. Δηλαδή με τρίχες».