Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε περιφερειακό κέντρο για τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες

31

Με τον Ολλανδό πρέσβη Caspar Veldkamp, με μέλη του ΔΣ της Ελληνο-ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας και με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων του Orange Grove, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό.

«Οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, είναι να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις» τόνισε και απευθυνόμενος σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είπε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συζητήσουν για το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ενισχύσουν την δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο.

Είναι το κόμμα εκείνο, το οποίο πιστεύει σε ένα σωστό πλαίσιο κινήτρων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το σχέδιό μας για επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική, σε αυτήν τη φιλοσοφία» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ