Μποναμά στον κρατικό ΟΑΣΘ δίνει η κυβέρνηση μέσω επιστροφής ΦΠΑ

158

Κρατικό χρήμα αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία του πρόσφατα κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας προβλέπεται η καταβολή στον ΟΑΣΘ της χρηματικής διαφοράς επί του κομίστρου, που προκύπτει μεταξύ του συντελεστή 13% του ΦΠΑ, όπως ίσχυε κατά το χρόνο εκδόσεως σχετικής ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε το κόμιστρο και του συντελεστή ΦΠΑ, όπως διαμορφώθηκε και ισχύει από 20-7-2015, δηλαδή 23% από 20-7-15 και 24% από 1-6-16.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το συνολικό κόστος επί του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται να ανέλθει στα 9,236 εκ. ευρώ και μέχρι 31.12.2017 εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά περίπου στο ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ!

Εδώ αναλυτικά η τροπολογία υπό τον τίτλο: Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) της χρηματικής διαφοράς επί του κομίστρου που προκύπτει μεταξύ του συντελεστή ΦΠΑ όπως ίσχυε κατά το χρόνο έκδοσης της σχετικής κ.υ.α. και του ΦΠΑ όπως διαμορφώθηκε και ισχύει από τις 20.7.2017 και μετά.

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR