Νέα επίθεση της ΝΔ στον Π. Καμμένο: «Συστημικός ψεύτης»

17

Τα νέα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έριξαν νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε με νέα ανακοίνωση, με την οποία σχολιάζει αυτήν που εξέδωσε νωρίτερα το ΥΠΕΘΑ, χαρακτηρίζοντας "συστηματικό ψεύτη" τον Πάνο Καμμένο.

«Και μόνον το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου. Θυμίζουμε στο συστηματικό ψεύτη Υπουργό Άμυνας, ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε να υπάρξει μια απευθείας διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία χωρίς μεσάζοντες, όπως επιτάσσει ο νόμος. Κατά τα λοιπά, ελπίζουμε να μην στείλει ο κ. Καμμένος την αστυνομία να συλλάβει και την αξιωματική Αντιπολίτευση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα το ΥΠΕΘΑ με ανακοίνωσή του τόνιζε πως ο "μεσάζοντας κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα".

"Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια, μέχρι τώρα δεν έχει εκτελεστεί και είναι απόλυτα νόμιμη και συμφέρουσα για τον ελληνικό λαό", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ.

"Ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος από την Ελλάδα. Όποιος ενδιαφέρεται, να ρωτήσει εκείνον που τον όρισε. Η κ. Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου", καταλήγει η ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί η πρώτη ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία τόνιζε πως τα «νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Ο περιβόητος μεσάζοντας Βασ. Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ», συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του», καταλήγει η ΝΔ.