Νέο περιστατικό με οπλίτη στην ΕΛΔΥΚ να κάνει τον αλβανικό αετό

114

Ένα νέο περιστατικό με οπλίτη που φωτογραφίζεται κάνοντας στο σήμα του αλβανικού αετού, το σύμβολο, δηλαδή, του αλβανικού αλυτρωτισμού, απασχολεί το Γενικό Επιτελείου Στρατού.

Η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε στα social media λίγες ημέρες μετά τη φωτογραφία με τους επτά νεοσύλλεκτους στο κέντρο εκπαίδευσης Μεσολογγίου να κάνουν το ίδιο σήμα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ ο εν λόγω οπλίτης έχει εντοπιστεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου).

Όσο για την αντιμέτωπιση του περιστατικού το ΓΕΣ στην ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες όπως αυτές με τους νεοσύλλεκτους στο Μεσολόγγι.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ έχει ως εξής:
Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.

2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων έχει αναλάβει ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων με τους εν λόγω φαντάρους να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο 5ετους φυλάκισης.

Η φωτογραφία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού, όπως αυτό εκφράστηκε πρόσφατα και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας για τους Τσάμηδες».