ΝΔ για Γαβρόγλου: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας, παίζει με τα νευρά των μαθητών για τις πανελλαδικές

43

Ως «ρεσιτάλ ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου για τις πανελλαδικές καταλογίζοντας του προσπάθεια αποπροσανατολισμού μετά τόσο από την αποκάλυψη για τη στρατιωτική θητεία που εξαγόρασε με διάταγμα της Χούντας όσο και το προεδρικό διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση.

«Παίζει με τα νευρά μαθητών και γονέων» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας ότι «με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στην ΕΡΤ στις οποίες αυτή τη φορά προανήγγειλε ότι οι πανελλαδικές θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια ενώ ήταν ο ίδιος που σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει καταργήσει και ξε-καταργήσει τον θεσμό αυτόν τουλάχιστον άλλες δυό φορές.

Αφού, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε αρχικά ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις» στη συνέχεια επιχειρώντας να εξειδικεύσει έκανε μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί.

Για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».