ΝΔ: Το υπ. Παιδείας εμπαίζει τους μαθητές με τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

35

Για προχειρότητα και εμπαιγμό των υποψηφίων κατηγορεί τη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την νέα αλλαγή του υπουργείου για τον αριθμό εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η προχειρότητα και η έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνιστούν ύψιστη δοκιμασία για τους μαθητές, οι οποίοι εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση, αντί απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους.

Έτσι, σήμερα, μόλις δύο μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων:

- Τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας

- Παρατηρείται καθυστέρηση στις προκαταρκτικές ενέργειες των πανελλαδικών, όπως ο έλεγχος των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων, που άλλες χρονιές ξεκινούσε από τον Φεβρουάριο.

Το Υπουργείο δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα, δεν επιδεικνύει αξιοπιστία, αντιθέτως επιτείνει την αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αχρείαστη αναστάτωση».