Ν.Δ.: Ερώτηση 27 βουλευτών στον Πρωθυπουργό για τα πόθεν έσχες 2013 -14

136

Για σημαντική καθυστέρηση στον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες 2013 και 2014 κάνουν λόγο 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτησή τους προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών.

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως «καταπολεμά τη διαφθορά» και παράλληλα να «κλείνει το μάτι» στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Αναφέρουν ότι η «αδιάφθορη αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» έχει απωλέσει το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» που προέβαλε, καθώς και την αξιοπιστία της.

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα:

«1. Για ποιο λόγο καθυστερούν ο έλεγχος και η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των μελών της Κυβέρνησης, των βουλευτών και των λοιπών υπόχρεων για τα έτη 2013 και 2014;

2. Για ποιο λόγο και με τι κριτήρια περιορίστηκε σημαντικά η λίστα των υπόχρεων προς υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποτρέποντας ουσιαστικά τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών;

3. Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα πόθεν έσχες των ετών 2013 και 2014 και στη σπουδή της Κυβέρνησης να νομοθετήσει αρχικά τη δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων;».