Ν.Δ.: Τουριστική ανάπτυξη με κλειστά μουσεία δεν γίνεται

29

«Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς».

Τα παραπάνω ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο τομεάρχης Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού στους Δελφούς - εξέλιξη που ήταν γνωστή και αναμενόμενη εδώ και καιρό - θα οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου μία μέρα την εβδομάδα.

Η αδράνεια και η αδιαφορία της Κυβέρνησης να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα, υπονομεύει τόσο τον Πολιτισμό όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού.

Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς.

Έστω και την ύστατη στιγμή, ας διευθετήσουν οι Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού το ζήτημα».