"Ξεψαχνίζουν" το κινητό του τζιχαvτιστή της Αλεξανδρούπολης: Τι video βρέθηκαν

190

Την τρομοκρατική δράση και τον βαθμό ιεραρχίας του 32χρονου τζιχαντιστή στο ISIS ερευνούν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η σύζυγός του 32χρονου επιβεβαίωσε πως ο άντρας της συνεργαζόταν με τον ISIS, όσο ζούσαν στη Συρία.

Βασικό μέλημα των Αρχών, είναι να αποκωδικοποιηθούν οι 16 μήνες της παραμονής του στη χώρα μας και να διαπιστωθεί εάν μέσω συνδέσμων ή επαφών κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, υπήρξε για δύο μήνες μέλος του ISIS, όμως διαφώνησε με την τακτική τους και αποφάσισε να δραπετεύσει από τη Συρία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στο κινητό του, από το οποίο ο τζιχαντιστής έχει σβήσει τις επαφές και τις κλήσεις.

Στα ανατριχιαστικά βίντεο που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα. Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

Ο 32χρονος έφυγε από τη Συρία το 2013. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και το 2016 ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει.

Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Προχθές, μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Όπως έγινε γνωστό,  ο 32χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.