Οι άφραγκοι των Βορείων Προαστίων

153

Η εμπλοκή του γνωστού μπον βιβέρ των βορείων προαστίων στη μαφιόζικη συμμορία των τσιγγάνων, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν.

Εξάλλου όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΥΔΑΠ οι κατά φαντασίαν νεόπλουτοι των βορείων προαστίων είναι αυτοί που δεν πληρώνουν ούτε τους λογαριασμούς νερού και έριξαν φέσι εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία. 

Η χρεοκοπία προκαλεί αναγκαστικά παρακμιακές καταστάσεις.

Μοντέλες πρώτης διαλογής αναγκάζονται να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, με τα κλεμμένα της συμμορίας των γύφτων.

Παράγοντες της κοσμικής Αθήνας που απασχολούσαν για χρόνια τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και τις εκπομπές της τηλεόρασης, έφτασαν σε σημείο λόγω κρίσης να παίζουν αναπληρωματικοί στις συμμορίες των γύφτων.

Και άλλοι "επώνυμοι" στο κόλπο

 Στην ασφάλεια πιστεύουν ότι εκτός από το γνωστό μπον βιβέρ στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι επώνυμοι.

Πρόκειται για αυτούς που είχαν αναλάβει την προώθηση των πανάκριβων κοσμημάτων και όπως γνωρίζετε πολύ καλά στην Αγία Βαρβάρα δεν μπορεί να πωληθεί ορίτζιναλ ρόλεξ, γιατί κάθε γύφτος κουβαλάει μαζί του από μια δωδεκάδα μαϊμούδες.

Γι΄ αυτό τα λαγωνικά της ασφάλειας ψάχνουν διάφορους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αλλά και επώνυμες μοντέλες, στις οποίες ο μπον βιβέρ της συμμορίας των γύφτων είχε χαρίσει πανάκριβα κοσμήματα.

Δοκιμασμένες πρακτικές

 Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας κάποιοι κατάφεραν να κυκλοφορούν για χρόνια στην Αγία Βαρβάρα με Φεράρι και Πόρσε, χωρίς καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αρχίσει να ψάχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, διάφοροι ανεπάγγελτοι μπον βιβέρ, προκαλούν μες τις σαμπάνιες και την πολυτελή ζωή, αλλά κανείς δεν τους ψάχνει. Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν ως γραφειοκρατικοί μηχανισμοί.

Βέβαια τελευταία οι οικονομικοί εισαγγελείς, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες, άρχισαν να εφαρμόζουν δοκιμασμένες μεθόδους και γι΄ αυτό τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.