Οι "εντιμότατοι φίλοι" του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ Σαββίδης, Μπόμπολας και Μάρης θα βάλουν τα λεφτά για τον ΔΟΛ;

402

Τρία ονόματα υποψήφιων επενδυτών κατονομάζει ο Βασίλης Μουλόπουλος ο πρώην πρόεδρος της Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την επιχείρηση «διάσωσης» του ΔΟΛ, εξέλιξη που προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση και πολιτικό «κατηγορώ» της αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη.

Σε συνέντευξή του στην Αυγή ο κ. Μουλόπουλος μετά από σχετική ερώτηση απαντά: «Έχουν ακουστεί πολλά, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμα περισσότερο. Και ο Δ. Μάρης που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια».

Ωστόσο ερωτηματικά εγείρονται απο τραπεζικούς κύκλους όσον αφορά τις «δυνατότητες Μπόμπολα», αφού είναι γνωστό πώς στο δικό του εκδοτικό συγκρότημα οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 4-5 μήνες, η κατάσταση στον όμιλο είναι δυσχερής και έχει αρρρύθμιστα δάνεια πάνω απο 100 εκατ ευρώ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων.

Παράλληλα σε συνέχεια της πρόσκλησης διακομματικής λύσης που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ο κ. Μουλοπουλος καλεί στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσουν: «Εάν υπάρχουν ενδοιασμοί, ας έρθουν να βοηθήσουν. Ένα στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ, ένα από τη Νέα Δημοκρατία, τους περιμένω».

«Για το ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων» συμπληρώνει ο δημοσιογράφος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναφέρει επίσης πρόταση που είχε διατυπωθεί, όπως γράφει η Αυγή, προ ημερών από τον διευθυντή του Βήματος, Αντώνη Καρακούση: «Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει ένας λογαριασμός, στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα από τις πωλήσεις, από το πρακτορείο διανομής. Σε πρώτη φάση, και έως ότου βρεθεί επενδυτής, ο λογαριασμός αυτός θα βοηθήσει ώστε να αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι και να μην κλείσουν τα έντυπα, τα οποία καιροφυλακτούν κάποιοι σαν κοράκια να τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί».

Επαναλαμβάνει ακόμα ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία και ότι ενεπλάκη στην υπόθεση του ΔΟΛ «με δική μου προσωπική επιλογή, μετά από πρόσκληση του Ψυχάρη» θέση που είχε διατυπώσει και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι «δεν πηγαίνω ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μην με κρατήσει».

Δίνοντας τέλος το στίγμα της θέσης του για το τι πρέπει να γράφεται και τι όχι ο κ. Μουλόπουλος λέει ότι «οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Και γνώμη δεν έχουν μόνο αυτοί, κι άλλοι μπορεί να έχουν γνώμη. Τους ξέρω και με ξέρουνε».