Οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο - Ερντογάν: «Θα το πληρώσουν»

13

Ένα Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας κατά των κουρδικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την πτώση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. «Λίγο νωρίτερα, ένα από τα ελικόπτερα μας καταρρίφθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για το συμβάν θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα».

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», ειπε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση.

Στις 20 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «κλάδος ελαίας» κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή Αφρίν της Συρίας. Η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις του ελεύθερου συριακού στρατού που είναι φιλικές προς την Τουρκία.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Κούρδοι πίσω από την κατάρριψη

Οι Κούρδοι μαχητές κατέρριψαν σήμερα ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, στην περιοχή του Αφρίν στα βόρεια της Συρίας, όπως υποστηρίζουν Κούρδοι ακτιβιστές.

Το ελικόπτερο στοχοποιήθηκε, ενώ πετούσε πάνω από την πόλη Ράτζο που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Αφρίν, στην επαρχία του Χαλεπίου, μεταδίδει του κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, μετέδωσε επίσης, την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.