Ολάντ: Πενήντα άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου

111

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε καμία απειλή έδωσε ο Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά το μακελειό στη Νίκαια που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους και τραυμάτισε πολύ σοβαρά άλλους 50.

«Έχουμε μια μακρά μάχη μπροστά μας γιατί έχουμε ένα εχθρό που θα συνεχίσει να πλήττει όλους τους λαούς και τις χώρες που έχουν ως θεμελιώδη αξία της ελευθερία» είπε σε δραματικό τόνο ο Γάλλος πρόεδρος, στη σκιά της τρίτης τρομοκρατικής επίθεσης που δέχεται η χώρα του μέσα σε ένα χρόνο.

«Πρέπει να βασιστούμε σε όλο τον κρατικό μηχανισμό σε αυτή τη μάχη. Θα συνεχίσουμε να έχουμε υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης και θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε απαραίτητο μέτρο για να τα καταφέρουμε. Η Νίκαια και η Γαλλία θα βγει πιο ισχυρή, παρά τα όσα πιστεύουν οι εχθροί» σημείωσε.

«Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας, όλοι μας λένε ότι μας σκέπτονται. Δείξαμε αλληλεγγύη και συμπόνοια στις οικογένειες των θυμάτων» συνέχισε ο Ολάντ και εξήρε το έργο των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες όπως είπε «παρά την κούραση των τελευταίων μηνών από τις συνεχείς επιθέσεις, είναι εδώ και δείχνουν τη δική τους δυναμική. Κινητοποιήθηκαν αμέσως για να εξουδετερωθεί ο δολοφόνος, γι΄αυτό και είναι η υπερηφάνεια της Γαλλίας» τόνισε, αναφέροντας παράλληλα ότι ο ίδιος είδε από κοντά την «καταπληκτική δουλειά» των γιατρών στα νοσοκομεία.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πολλά παιδιά, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι πολλοί εκείνοι που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή. «Πενήντα άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν θα θυμίζει το παρελθόν πια, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο πλέον, αλλά η Γαλλία ενωμένη θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων» συμπλήρωσε ο Ολάντ περιγράφοντας εικόνες τρόμου που έζησε η τουριστική πόλη της νότιας Γαλλίας που «ικανοποίησαν τη βαρβαρότητα του δολοφόνου».

Παράλληλα δήλωσε ότι ο ίδιος σε συνεργασία με τον Γάλλο πρωθυπουργό εργάζονται για να διασφαλιστεί μια συνολική ασφάλεια, ώστε να υπάρχει όσο τον δυνατόν λιγότερη απειλή για τον πληθυσμό της Γαλλίας.