Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Euro 2016

246

H απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία «είναι υπαρκτή» όμως δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

«Αυτή η απειλή θα υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό» πρόσθεσε, μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter. «Επομένως», είπε, «πρέπει να λάβουμε όλα (τα μέτρα) που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία».

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλειά της.

Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν επτά εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Ολάντ σημείωσε ότι κανείς δεν θα έδειχνε κατανόηση σε περίπτωση που οι απεργίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους και των πιλότων της Air France εμποδίσουν τους θεατές να ταξιδέψουν μεταξύ των 10 πόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

«Καταγράφουμε πρόοδο για να καταλήξουμε σε μια λύση» στη διαμάχη με την Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SNCF), επεσήμανε.

Αναφορικά με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, στους κόλπους της οποίας ξέσπασε μια αντιπαράθεση αυτήν την εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά περί «ρατσισμού» εκ μέρους του προπονητή της, ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να «επικεντρωθούν στους αγώνες».

Προέτρεψε δε τους παίκτες «να μην επιτρέπουν τίποτα να τους αποσπά την προσοχή».