Ο Αλιβιζάτος εξηγεί γιατί αποφάσισε να γίνει η εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς στις 12 και 19 Νοεμβρίου

45

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διενεργηθούν στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της νέας παράταξης της Κεντροαριστεράς, εξηγεί ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, με επιστολή προς τους υποψήφιους.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος επισημαίνει, ότι δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες μέχρι το τέλος του έτους, καθώς 26.11 και 3.12 γίνονται οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους και τα Επιμελητήρια, ενώ στις 16 και 17.12 θα γίνει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, αναγνωρίζει τις διαφωνίες του Σταύρου Θεοδωράκη και τις ενστάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για το ζήτημα και δεσμεύεται ότι θα ληφθούν «όλα τα μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές που θα επιθυμούσαν να ψηφίσουν, καθώς και όλοι όσοι θα δυσκολευθούν εκείνη την Κυριακή στις μετακινήσεις τους (παράταση ωραρίου, πρόσθετα εκλογικά τμήματα από τα αρχικώς προγραμματισθέντα κλπ). Σκοπός μου ήταν να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τις διαδικαστικές εκκρεμότητες».

Ωστόσο, ο Νίκος Αλιβιζάτος επισημαίνει με νόημα: «Με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων των υποψηφίων, επιτέλους επί της ουσίας, αλλά προπάντων -και ας μου επιτραπεί να το υπογραμμίσω- όλων εκείνων των ψυχικών στοιχείων που μας ενώνουν.

Οι υποψήφιοι, όπως έγραψε προ καιρού και ο Γιάννης Βούλγαρης, είναι πάνω απ΄ όλα, συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης και μετά αντίπαλοι. Ας μην το ξεχνάμε. Κοντολογίς, μαζί με την προβολή των θέσεων των υποψηφίων, θεωρώ εξ ίσου σημαντικό να συνδράμουμε στη δημιουργία κλίματος ψυχικής επαφής μεταξύ τους.

Κατά τα λοιπά, οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και καταρτίζεται το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα των προσεχών τεσσάρων εβδομάδων. Εν όψει αυτών, επιφυλάσσομαι να συγκαλέσω την ολομέλεια της Επιτροπής μας, μόλις προκύψει κάτι ουσιαστικό, για το οποίο θα χρειασθεί να αποφασίσουμε όλοι μαζί», καταλήγει ο Νίκος Αλιβιζάτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ