Ο Αλιβιζάτος ψάχνει εθελοντές για τις κάλπες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

71

Με ανάρτηση στη σελίδα της επιτροπής στην οποία προΐσταται ο Νίκος Αλιβιζάτος ζητά άτομα με οργανωτικές ικανότητες, δικηγόρους και νέους εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Στόχος του είναι να στελεχώσει με εθελοντές τα εκλογικά κέντρα.

Τόσο στη διαδικασία καταγραφής των πολιτών που θα συμμετάσχουν στη ψηφοφορία, όσο και στον χειρισμό των ψηφιακών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

Για τον πρόεδρος της επιτροπής που συντονίζει τις εκλογές στην κεντροαριστερά η συμμετοχή εθελοντών είναι απαραίτητος όρος διαφάνειας.

Ολόκληρο το κείμενο - κάλεσμα της Επιτροπής:

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Αναδιοργανώνεται η δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Το καινούργιο γεννιέται μέσα από το παλιό. Για πρώτη φορά ένας φορέας, πριν καν την ίδρυση του απευθύνεται στην κοινωνία για την ανάδειξη προέδρου και πολιτικής φυσιογνωμίας.

Μία μόνο εγγύηση υπάρχει γι’ αυτό. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!

Εσύ είσαι αυτή και αυτός που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τον διαρκή έλεγχο, τις καθαρές διαδικασίες.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ

Πάρε μέρος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου του νέου φορέα.

ΕΙΣΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ

Εγγυήσου με την παρουσία σου και τη συμβολή σου ότι όλα θα γίνουν σωστά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.

Συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντών και δήλωσε αυτό που μπορείς και θέλεις να κάνεις.

Αν είσαι δικηγόρος και μπορείς να συμβάλεις με την ιδιότητα αυτή στην εκλογική διαδικασία δήλωσε το.

Αν έχεις εξοικείωση με τους υπολογιστές και μπορείς να χειρίζεσαι τάμπλετ υπάρχει πολύ σημαντική δουλειά για σένα τη μέρα των εκλογών και μια ανταμοιβή-έκπληξη.

Αν είσαι άτομο με οργανωτικές ικανότητες υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σένα.

Αν σκεφτείς εσύ κάτι το οποίο μπορείς να προσφέρεις και σου αρέσει, σημείωσε το.

Δεν υπάρχει μηχανισμός! Τα φτιάχνουμε όλα, όλοι μαζί! Ξεκινάμε από την αρχή όχι όμως από το μηδέν.

Αφού θα έχεις συμπληρώσει τη φόρμα τα μέλη του Δικτύου Εμπιστοσύνης που υπάρχει στην περιοχή σου θα έρθουν σε επαφή μαζί σου για να συμφωνήσετε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σου.

ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς σχήματα και προσχήματα, να φτιάξουμε δικό μας μέλλον, να πάρουμε και να δώσουμε ελπίδα.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Νέα συνεδρίαση...

Με νέα του επιστολή προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ο Νίκος Αλιβιζάτος ορίζει τον χρόνο και την ατζέντα της νέας συνεδρίασης.

Η επιστολή του προέδρου της επιτροπής:

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Η έκτη συνεδρίασή της Επιτροπής μας θα γίνει αύριο, 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18.00 στην αίθουσα “Πλάτων”, στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια, οδός Πανεπιστημίου 52.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Ανάθεση έργου on line ψηφοφορίας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.
(Εισηγητές: Αλιβιζάτος, Ανστασάκος, Σιατερλής)

2. Ψηφοφορία αποδήμων.
(Εισηγητής: Αναστόπουλος)

3. Όροι διεξαγωγής προεκλογικού αγώνα
(Εισηγητής: Σφηκάκης)

Στις 400 χιλιάδες ευρώ το κόστος για τις κάλπες, ανοιχτός ο χρόνος

Σε αναβολή δύο εβδομάδων, από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, της 5ης και της 12ης Νοεμβρίου, οδηγεί η παραγγελία των υπολογιστικών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν από το εξωτερικό

Σύμφωνα με την τελευταία επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου προς τα μέλη της επιτροπής του και τους αντιπροσώπους των δέκα υποψηφίων το κόστος της ψηφοφορίας θα ανέλθει στις 400 χιλιάδες ευρώ, αλλά θα πρέπει να περιμένουν όλοι την απάντηση των εταιρειών που θα προμηθεύσουν τις ταμπλέτες, ώστε να κλειδώσει και ο χρόνος της εκλογής.

Ενδέχεται, έτσι οι κάλπες να μετακινηθούν περίπου δύο εβδομάδες, ίσως να στηθούν τις Κυριακές 19 και 26 Νοεμβρίου. Υπάρχουν, όμως, και υποψήφιοι που ζητούν περισσότερο χρόνο, προτείνοντας τις Κυριακές 3 και 10 Δεκεμβρίου.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο ανοιχτό θέμα για την οργανωτική επιτροπή. Μένει ακόμη να οριστικοποιηθεί το κόστος της κάθε ψήφου και η μορφή του μητρώου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για 4 ευρώ (δύο για ανέργους, συνταξιούχους και φοιτητές) και δύο καταλόγους, μελών και φίλων. Με το τελευταίο διαφωνεί η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας ότι δε θα πρέπει να δοθεί αίσθηση μελών μιας χρήσης. Σε ότι αφορά στο κόστος της ψήφου μέλη της επιτροπής το χαρακτηρίζουν υψηλό για τα δεδομένα της εποχής.
Ψηφοφορία σε 10 βήματα:

1. Με βάση το μοντέλο των εθνικών εκλογών και την εφαρμογή «μάθε που ψηφίζεις» ο ενδιαφερόμενος θα δίνει όνομα, επώνυμο, το όνομα του πατέρα του και το έτος γέννησης.

2. Αυτό θα γίνεται σε ένα τραπεζάκι εκτός του εκλογικού τμήματος. Θα μπορεί ακόμη να δώσει και συμπληρωματικά στοιχεία για την κατοικία, το επάγγελμά του και στοιχεία επικοινωνίας.

3. Εκεί θα γίνεται και η πληρωμή.

4. Στη συνέχεια, θα εισέρχεται στο εκλογικό τμήμα και με την ταυτότητά του θα παραλαμβάνει τα ψηφοδέλτια.

5. Ο χειριστής της ταμπλέτας θα αναζητά τα στοιχεία του στην εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών και στη συνέχεια θα τον «ανεβάζει» στην πλατφόρμα της ψηφοφορίας, ώστε να αποφευχθεί διπλοψηφία.

6. Στη συνέχεια θα ακολουθεί τη γνωστή διαδρομή: παραβάν, κάλπη και ξανά στην εφορευτική επιτροπή για να παραλάβει την ταυτότητά του ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης, που αποδέχονται οι δημόσιες υπηρεσίες.

7. Τις προηγούμενες ημέρες η εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να έχει επιθεωρήσει τον χώρο του εκλογικού τμήματος και να εποπτεύσει μια γενικής πρόβας, στην οποία θα συμμετέχει και ο χειριστής της ταμπλέτας.

8. Θα πρέπει επίσης να έχει εκτυπώσει τα ψηφοδέλτια και να έχει παραλάβει κάλπες, παραβάν και σφραγίδες.

9. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι ταμπλέτες θα δηλωθούν στην κεντρική βάση διαπίστευσης. Εκεί θα φαίνεται το εκλογικό τμήμα και ο χειριστής.

10. Παράταση θα δοθεί μόνο κατόπιν αιτήματος από κάποια εφορευτική επιτροπή.