Ο Κυριάκος δεν μπλοφάρει

113

Ο κ. Σόιμπλε έχει τις απόψεις του κι αυτές έχουν εκφραστεί με κάθε ευκαιρία. Όλως τυχαίως αυτές συμπίπτουν με τις αντίστοιχες απόψεις κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν από 180 βουλευτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει ήδη απαντήσει αρνητικά. Και θα κάνουν λάθος αν νομίσουν ότι μπλοφάρει.

Του Θανάση Μαυρίδη

Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη: Δεν θα συναινέσει σε ένα πακέτο μέτρων που θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο την χώρα στην ύφεση. Όποιος θέλει να δοκιμάσει την αλήθεια των λόγων του δεν έχει παρά να τον προκαλέσει! Μπορεί ο κ. Σόιμπλε να μένει σταθερός στα σχέδιά του και να πασχίζει ώστε αυτά να πετύχουν για το καλό της Γερμανίας, αλλά και μία υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πει «όχι», επειδή ακριβώς το μείγμα πολιτικής που επιλέγεται μετά την δεύτερη «υπερήφανη διαπραγμάτευση» αυτής της κυβέρνησης φυλακίζει την χώρα στην φτωχοποίηση.

Η καταστροφική διαπραγμάτευση Βαρουφάκη είχε ως συνέπεια ένα νέο μνημόνιο που παρέδωσε με το Υπερταμείο την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας για 99 χρόνια στους δανειστές. Το αίτημα αυτό του κ. Σόιμπλε δεν είχε ικανοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση των … Γερμανοτσολιάδων. Βρέθηκε να το ικανοποιήσει μία κυβέρνηση που είχε κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για … προδοσία!

Η νέα διαπραγμάτευση των μαθητευόμενων μάγων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα κάνει δώρο στον κ. Σόιμπλε και το δεύτερο «όνειρό» του: Να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Είναι βέβαιο ότι η κόπωση από την υπερβολική φορολογία και ως συνέπεια των εξωφρενικά υψηλών πλεονασμάτων, θα κάνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να ζητήσει από μόνο του μία «ειδική σχέση» με την Ευρώπη. Αυτό που αρνήθηκαν μέχρι σήμερα οι «προδοτικές κυβερνήσεις» του παρελθόντος ετοιμάζεται τώρα να το προσφέρει στο πιάτο του κ. Σόιμπλε η εθνοσωτήριος των Τσίπρα – Καμμένου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που τα προηγούμενα χρόνια είχαν ναρκοθετήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να μπει η χώρα στις ράγες της βιώσιμης ανάπτυξης, ζητούν τώρα βοήθεια από τους… δανειστές για να προκαλέσουν πολιτικό πρόβλημα στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Περί αυτού πρόκειται! Σαπέν και Σόιμπλε έσπευσαν να κλείσουν πονηρά το μάτι στον κ. Τσίπρα και να του προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία, πιστεύοντας ότι θα παγίδευαν την Νέα Δημοκρατία. Πρέπει ήδη να έχουν αλλάξει άποψη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που καταργεί τα κίνητρα για εργασία – επενδύσεις – επιχειρηματικότητα και μάλιστα σε μία χώρα που έχει τις μικρότερες επενδύσεις και την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές, όταν τα σημάδια της ανάκαμψης ήταν ήδη ορατά. Δύο χρόνια αργότερα θα πρέπει να έχει μετανιώσει για εκείνη του την επιλογή. Πολύ περισσότερο, όμως, ο ελληνικός λαός για την επιλογή του να πιστέψει τις ψευδείς υποσχέσεις του. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο Κυριάκος έχει ένα σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και την θέληση να έρθει σε πραγματική ρήξη με όποιον έχει ένα διαφορετικό σχέδιο για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR