Ο Μπερλουσκόνι πούλησε την Μίλαν στους Κινέζους

151

Τριάντα χρόνια αφότου την ανέλαβε, εκτοξεύοντάς την στην κορυφή, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πούλησε την Μίλαν στους Κινέζους.

Το τέλος εποχής για το κλαμπ των ροσονέρι σήμανε όταν ο πρώην Καβαλιέρε υπέγραψε με το Πεκίνο, έπειτα από μία σειρά προσφορών που δεν φάνηκαν αρκετά δελεαστικές στον ισχυρό άνδρα της Ιταλίας.

Με τους Κινέζους, όμως, να προσφέρουν 740 εκατ. ευρώ, ο Μπερλουσκόνι συμφώνησε στη μετάβαση του 99,9% των μετοχών της θρυλικής ομάδας.

Επισημαίνεται πως στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη της Μίλαν που υπολογίζονται στα 220 εκατ. ευρώ.

Η επίσημη συμφωνία αναμένεται να σημειωθεί εντός του 2016, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να επενδύσουν τουλάχιστον 350 εκατ. τα ερχόμενα τρία χρόνια.

Όλα αυτά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος «βλέπει» πίσω από κάθε περιπέτειά του με το νόμο «κομουνιστές» που θέλουν να τον βλάψουν, τελικά ενέδωσε στους… πραγματικούς Κινέζους κομουνιστές.

Οι υπογραφές «έπεσαν» στην περίφημη Βίλλα Τσερτόζα, όπου ο Μπερλουσκόνι παραθερίζει και μέχρι πρότινος συνήθιζε να προσκαλεί καλλονές για τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι του.