Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε yesman

43

Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του νέου Εθνικού Αναπτυξιακού και Παραγωγικού Σχεδίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν και το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έμεινε στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Πέρυσι βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε την καταστροφή του GREXIT , στην οποία μας οδηγούσαν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί. Αυτό ευτυχώς το πετύχαμε. Όμως το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την χώρα και τους πολίτες» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Τα μεγάλα λόγια του κ.Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα έδωσε όλα. Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια.

– Οδήγησαν σε αφελληνισμό το τραπεζικό σύστημα κι αυτό το λένε πατριωτισμό.

– Στοιβάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σε καταυλισμούς και το λένε ανθρωπισμό.

– Τακτοποιούν την αριστερή διαπλοκή και το λένε τάξη και εξυγίανση.

«Το μεγάλο «ριφιφί» του κ.Τσίπρα στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και αμφισβήτησε ανοιχτά το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και του πρωθυπουργού: «Την ίδια ώρα που μιλά για Συνταγματική Αναθεώρηση, υποβαθμίζει τους θεσμούς, υπονομεύει τις ανεξάρτητες αρχές, δημιουργεί παντού ένα σύστημα «ημετέρων», μια νομενκλατούρα, που διχάζει τους Έλληνες, ενώ οι αδιαφανείς αναθέσεις σε ευνοούμενους εργολάβους-κουμπάρους πολλαπλασιάζονται».

Για τις τηλεοπτικές άδειες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των κυρίων Τσίπρα – Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες η αλήθεια βγαίνει στην φόρα. Και κύριος είδε τι κρύβεται ακόμα σε σχέση με τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αξιοπιστία. Και χθες στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός έδειξε πάλι την καθεστωτική του αντίληψη , προανήγγειλε απόφαση του ΣΤΕ. Αυτά δεν γίνονται στις δυτικές Δημοκρατίες. Οδηγούμαστε σε Ολιγοπώλιο και κομματικό έλεγχο. Με θύματα τη Δημοκρατία και χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως τις παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά:

1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% στα επόμενα 3 χρόνια.
2. Επαναφορά των έμμεσων (και ειδικών) φόρων στην παραγωγή, στο προηγούμενο ύψος τους, προ των αυξήσεων που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κατά προτεραιότητα στον τουρισμό, στο κρασί, στις ζυθοποιίες. Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα (και αποπληρωμή τους στη διάρκεια του εργασιακού βίου).
3. Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας» για τους έντιμους και ικανούς Μικρομεσαίους που «ατύχησαν», ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου αξιοποιώντας την εμπειρία τους.
4. Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτό.
5. Άμεση και δίκαιη επίλυση του θέματος των «κόκκινων δανείων» των Τραπεζών με σεβασμό στην απασχόληση στις επιχειρήσεις, προστασία της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας.
6. Μείωση των πρόσθετων χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις (και ιδίως τις μικρομεσαίες).
7. Εθνικό Σχέδιο εξαγωγών με έμφαση στο branding και το clustering και υποστήριξη του μικρομεσαίου εξαγωγέα με αναβάθμιση του Enterprise Greece.
8. Προγράμματα και κίνητρα για υποκατάσταση των εισαγωγών σε τομείς που μπορεί να ανταποκριθεί η Ελληνική οικονομία.
9. Κίνητρα σε νέους επιστήμονες ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και στήριξή τους με δωρεάν παραχώρηση γης.
10. Επιστροφή 5 μονάδων ΦΠΑ σε παραγωγούς που συμμετέχουν σε οργανωμένα συλλογικά σχήματα, με καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου.
11. Για κάθε ζευγάρι νέων αγροτών, ασφαλιστικές εισφορές θα καταβάλλει μόνο ο ένας εκ των 2, για τα πρώτα 5 χρόνια.
12. Ολοκλήρωση του Εθνικού και περιφερειακού-τοπικού χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να υπάρχει ασφάλεια δικαίου και να διευκολύνονται οι επενδύσεις.
13. Επανεκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών αξιοποίησης των Εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και υποστήριξη του Προγράμματος«Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με επέκταση στα δημόσια και επαγγελματικά κτίρια με ισχυρά κίνητρα.
14. Πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους. Ανοιχτή Διακυβέρνηση με επιλογή θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο με αξιοκρατία, και διαφάνεια. Συνεχής αξιολόγηση των Δ.Υ. και σύνδεσή της με την ταχύτερη ανέλιξή τους και τις μισθολογικές απολαβές τους.
15. Επιλογή των Γενικών Γραμματέων με προκήρυξη και 5ετή θητεία.
16. Ανάρτηση όλων των αποφάσεων και των εγγράφων στην Διαύγεια.
17. Μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τ.Α., με «αιχμές» τον φόρο ακινήτων και την κοινωνική πολιτική.
18. Να επαναχορηγηθεί το ΕΚΑΣ, με άρση των τυχών στρεβλώσεων και αδικιών που η πολύχρονη εφαρμογή του διαμόρφωσε.