Παπαγγελόπουλος: Δεν θα «πέσει» στα δικαστήρια η διάταξη για τις offshore

154

Την εκτίμηση ότι η διάταξη για τις offshore δεν θα «πέσει» στα δικαστήρια εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση που κράτησε στο συγκεκριμένο θέμα.

«Αυτοί που έχασαν και έπεσαν στο λάκκο που έσκαψαν, ήταν όσοι από την αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτιά τους επί τέσσερις ημέρες και αποχώρησαν τρέχοντας από την αίθουσα, γιατί δεν άντεχαν να ακούσουν τα ονόματα Παπασταύρου, τις λίστες Παναμά, Λαγκάρντ, Μπόργιανς και όπου αλλού βρίσκονται τα στελέχη τους. Αλλωστε είχαν και μια προθεσμία 60 ημερών. Μάλλον γι' αυτό έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα, για να προλάβουν...», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η διάταξη, η οποία τροποποιήθηκε, αφορά μια ειδική κατηγορία ανθρώπων. Τους πολιτικούς. Συνδέεται με το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό θεωρούμε ότι δεν θα πέσει στα δικαστήρια», τόνισε ακόμη, στη συνέντευξή του στη RealNews.

«Ωστόσο, αν κάποιος υπουργός ή αιρετός βρεθεί να έχει εταιρεία στο εξωτερικό, μετά το συγκεκριμένο νομοθέτημα, και αναζητήσει σωτηρία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποιό κόμμα ανήκει και τι δηλώσεις έχει κάνει αυτές τις ημέρες περί ηθικής», σημείωσε ακόμη.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι «έχουν τελειώσει προ πολλού» οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Η μόνη παρέμβαση που γίνεται είναι ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς νιώθουν την ηθική υποστήριξη του υπουργείου για να κάνουν τη δουλειά τους.

Αυτό που δεν τους άφηναν τόσα χρόνια. Η δικαιοσύνη αναπνέει και δίνει αποτελέσματα και είναι μετρήσιμα. Οι ένοχοι περνούν το κατώφλι του εισαγγελέα. Αυτό κάποιους τούς ενοχλεί και μιλούν για παρεμβάσεις», πρόσθεσε.