Παραγωγικοί φορείς προς Τσίπρα: Οι υποσχέσεις έχουν κουράσει

26

Ανάπτυξη με έργα και όχι λόγια ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα μαζί του ν τους.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας με ενέργειες φιλικές στην επιχειρηματικότητα τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 είναι ο στόχος για την κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

"Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και γι αυτό χρειάζεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής που θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να έρθει ξανά η βιομηχανία στο επίκεντρο της πολιτικής της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Λουφάκης, τόνισε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα των επόμενων ενεργειών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει, όπως είπε, "ατμομηχανή" για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της πόλης.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, όπως παρατήρησε, ότι ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε υποσχέσεις, διότι όπως παρατήρησε οι υποσχέσεις έχουν "κουράσει".

Ο ίδιος έθεσε τα ζητήματα της υπερβολικής φορολόγησης και των μεγάλων εισφορών, για τις εξαγωγές είπε ότι "πηγαίνουν σχετικά καλά" και σημείωσε πως μπορούν να αποτελέσουν την "ατμομηχανή" για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

"Τα κόκκινα δάνεια είναι το θέμα που καίει όλο τον κόσμο και για τις επιχειρήσεις είναι το ζήτημα της ρευστότητας", επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Οσον αφορά στη στάση του πρωθυπουργού είπε ότι "έδειξε κατανόηση" στα αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

Νωρίτερα και προσερχόμενος στην συνάντηση ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που ανέφερε, είπε: «Αυτό που θέλουμε από τον κ. Τσίπρα είναι να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα πει στην έκθεση.

Γιατί πολλά από αυτά που είπαν πέρυσι δεν υλοποιήθηκαν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες εκπροσωπώ εγώ έχουν πολλά προβλήματα στην πόλη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζορμπίδης.