«Ποντικοί» άρπαξαν 1 εκατ. ευρώ από βίλα στη Μύκονο

154

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στη Μύκονο μετά την κλοπή με λεία 1 εκατ. ευρώ σε ενοικιαζόμενη βίλα στην περιοχή Πουλί.

Θύμα είναι μια επιφανής επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα, που διέμενε στο εν λόγω οίκημα, στο πλαίσιο ενός γάμου που επρόκειτο να παρευρεθεί.

Οι «ποντικοί» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν εισέβαλαν στην πολυτελή κατοικία και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρήματα και τιμαλφή αξία που φτάνουν το 1 εκατομμύριο.

Τα νέα σοβαρά κρούσματα, όμως, επαναφέρουν τον μεγάλο πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου τρεις Ινδοί - μια γυναίκα και δύο άνδρες - γόνοι μεγαλοεπιχειρηματιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βρετανία έπεσαν θύματα κλοπής στην Μύκονο. Άγνωστοι εισέβαλαν από ανασφάλιστο παράθυρο στη βίλα που νοίκιαζαν, στην περιοχή Αγράρι Μυκόνου, και τους έκλεψαν ένα ρολόι αξίας 15.000 ευρώ, 3.500 ευρώ σε μετρητά και 1.200 δολάρια ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες άγνωστοι δράστες είχαν διαρρήξει κατοικία Έλληνα ιδιώτη ενώ οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου –προσφάτως εξιχνίασαν τις περισσότερες από τις 21 μεγάλες κλοπές και διαρρήξεις που είχαν γίνει πέρσι στο «νησί των Ανέμων».

Η τελευταία κλοπή, εξάλλου, σε βάρος της Λατινοαμερικάνας τουρίστριας αποτελεί ρεκόρ για το κυκλαδίτικο νησί ως προς το ύψος της λείας, μετά την περυσινή αρπαγή περίπου 800.000 ευρώ από το σπίτι που διέμενε ο παλιός σταρ του NBA Ρόνι Σεϊκέλι.

Απορία, ωστόσο, προκαλεί η πλήρης απουσία μέτρων ασφαλείας από την πλευρά των πλούσιων επισκεπτών του νησιού, που αφήνουν εκτεθειμένα τόσο μεγάλα ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας ενώ βρίσκονται σε διακοπές.