Πού "έφαγε" ο Κιμ την αμύθητη περιουσία που του άφησε ο πατέρας του

89

O Κιμ Γιονγκ Ουν κληρονόμησε αμύθητη περιουσία όταν πέθανε ο πατέρας του το 2011. Ωστόσο, ο εκκεντρικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατάφερε να σπαταλήσει την περιουσία που του άφησε ο πατέρας του.

Ο Κιμ εκτός του ότι έχει πανάκριβα γούστα, έχει εμμονή με τις πυρηνικές δοκιμές. Εκεί ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όπως αναφέρει η εφημερίδα "Sun".

Κινεζική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα πως "λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε".

Όμως δεν είναι μόνο τα πυρηνικά όπλα που "ροκάνισαν" την περιουσία του Κιμ αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος ξόδεψε πακτωλό χρημάτων για να φτιάξει το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong αλλά και για να μετατρέψει σε μεγαλειώδεις λεωφόρους πολλούς δρόμους της Βόρειας Κορέας, μεταξύ αυτών και την Ryomyong Street (αυτήν που γίνονται οι γνωστές παρελάσεις στις οποίες κλαίνε και οδύρονται τα παιδάκια δοξάζοντας τον).

Το νέο στοίχημα λοιπόν του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι να αυξήσει τα έσοδα της χώρας του παίρνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Νότια Κορέα.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε η χώρα του να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του 2018 στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Κιμ προσδοκά σε κεφάλαια από τη Σεούλ, θυμίζοντας τις πρακτικές του 1990 και του 2000. Τότε που η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά, προκειμένου να λάβει ως αντάλλαγμα, ειρηνικές σχέσεις.