Πριγκιπικός γάμος στη Σερβία με έντονη ελληνική παρουσία (Photos)

113

Για πρώτη φορά από το 1923, έγινε γάμος μέλους βασιλικής οικογένειας στη Σερβία, το Σάββατο, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς.

Η τελετή έγινε στο Βελιγράδι και πολλοί «γαλαζοαίματοι» είδαν τον πρίγκιπα και τη γραφίστρια να κάνουν το πρώτο βήμα της κοινής τους ζωής.

Η 30χρονη Ντάνιτσα Μαρίνκοβιτς, κόρη του Σέρβου καλλιτέχνη Τσίλε Μαρίνκοβιτς, επέλεξε ένα απλό, αλλά κομψό, νυφικό της σχεδιάστριας Ροξάντα Ίλινιτς.

Μετά την τελετή, όταν το ζευγάρι βγήκε από τον ναό, παιδιά τους έραναν με ροδοπέταλα.

Σύμφωνα με δημοσέιυμα της Daily Mail, η Μαρίνκοβιτς έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι, αλλά έχει γαλλική υπηκοότητα, ενώ σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, όπως και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο γάμος έγινε στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, παρουσία των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας, σημαντικών προσωπικοτήτων, εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Μάλιστα, μεταξύ των καλεσμένων ήταν και Έλληνες, όπως ανέφεραν ελληνικά δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, και, συγκεκριμένα, οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Λάτση, Λαιμού και Γουλανδρή, οι οποίες διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια σχέσεις με τον πατέρα του γαμπρού, πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας, και τη δεύτερη σύζυγό του, την ελληνικής καταγωγής πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ο γάμος θεωρείται ιστορικός για το πρώην βασίλειο της Σερβίας, αφού είναι ο πρώτος που πραγματοποιήθηκε 95 χρόνια μετά τον γάμο του βασιλιά Αλέξανδρου του Μεγάλου με τη βασίλισσα Μαρία, το 1922 και 16 χρόνια μετά τη διά νόμου επιστροφή της βασιλικής οικογένειας από την εξορία στο Λευκό Παλάτι.