Πώς θα δουλεύουμε στην Ευρώπη του μέλλοντος;

478

Αντί για μια εργασία πλήρης απασχόλησης για μια ζωή, μια νέα κουλτούρα δημιουργείται, και αφορά εργασία μικρότερης διάρκειας, εντός και εκτός συμβατικών εταιρειών. Μια κουλτούρα που χαρακτηρίζεται από προσωπική ευθύνη, προσαρμοστικότητα και αντικειμενικά αποτελεί μια νέα μορφή δημιουργικότητας.

toniaΤης Τόνιας Τσιρογιάννη*

Η εμπειρία μου, μου έδειξε ότι η εργασία αποτελεί όχι μόνο ένα οικονομικό μέσο συναλλαγής, αλλά δημιουργεί ταυτότητα. Ποια είναι η νέα ταυτότητα που δημιουργείται; Ποια στοιχεία θα απαιτηθούν από τις εταιρείες στα επόμενα χρόνια για να προσελκύσουν νέα ταλέντα και να τα διατηρήσουν;

Ποιες είναι οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας;

Δημογραφικά στοιχεία και Παγκοσμιοποίηση

  • Οι Ευρωπαίοι γερνάνε και αυξάνονται τα ποσοστά των μεταναστών. Η γήρανση του πληθυσμού θα επηρεάσει τις χώρες της Ευρώπης, 15-64 ετών στην ΕΕ των 25 θα αποτελεί περίπου το 53% το 2050 ενώ τώρα είναι το 25%.
  • Η τάση των πιο ευέλικτων μορφών εργασίας. Οι στατιστικές δείχνουν οτι το εύρος της αναλογίας, της ημιαπασχόλησης κυμαινόταν το 3ο τρίμηνο του 2009 στην Ελλάδα από 5.8% και στην Ολλανδία 48.3%.

Ποιο είναι το μέλλον;

  • Η ζήτηση για υψηλότερα προσόντα στην Δυτική Ευρώπη θα αυξηθεί για νέους κλάδους. Όμως, όπως έχει προαναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο, άλλες δεξιότητες είναι ήδη αναγκαίες όπως η επικοινωνία, η αυτοδιαχείριση.
  • Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από την επιχειρηματικότητα, για να ελέγχουν την ζωή τους και να διατηρούν το αίσθημα της ελευθερίας. Αυτό οδηγεί συγχρόνως και σε νέες μορφές κατάρτισης και συνεχούς εκπαίδευσης, προωθώντας την προσωπική ευθύνη για εξέλιξη μέσω συμβουλευτικής και coaching, για την υποστήριξη των στόχων και την υλοποίησης τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Τόνια Τσιρογιάννη είναι:  
Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας στην Stellar Light Μ.ΙΚΕ
Λογίστρια- Φοροτεχνικός Α΄Τάξης στην Α.Τ.Ο.Α Μ.ΕΠΕ
Κωλέττη 14Α & Εμ. Μπενάκη (κάτωθι Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών)
τηλ. 213-0068860, 211-4110506