Μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Μαραθώνα - Σε πύρινο κλοιό η Μάνη

108

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στις 03.30 τα ξημερώματα στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, όπου οι φλόγες καίνε δασική έκταση.

Σύμφωνα με τον "Ant1" στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού από αέρος.

Εν τω μεταξύ δύο μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της ανατολικής Μάνης, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στις περιοχές του Κότρωνα και του Παρασυρού.

Στην πυρκαγιά στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 54 ατόμων, ενώ παράλληλα στην περιοχή του Παρασυρού καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τον "Λακωνικό Τύπο" η φωτιά έχει κάψει σπίτια στον Κότρωνα και στον οικισμό Χαλικιά Βάττα, ενώ έχει επεκταθεί προς Φλομοχώρι. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη λόγω των ανέμων και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα πληροφορίες, ηλικιωμένοι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά και Μακρακώμη Φθιώτιδας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες και σε δασική έκταση στην Αγία Ειρήνη, στην Κεφαλονιά. Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, κάτι που ανησυχεί τις Αρχές.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα, και από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού, όσο το επέτρεπε το φως της ημέρας, 4 αεροσκάφη τύπου Canadair και 2 αεροσκάφη τύπου Pezetel.Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς βοηθούν και εθελοντές δασοπυροσβέστες της ΕΟΔ Ελειού – Πρόννων.

Εν τω μεταξύ, φωτιά ξέσπασε χθες και σε δασική έκταση στην περιοχή Ροβολιάριο Μακρακώμης στη Φθιώτιδα. Εκεί επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ ρίψεις μέχρι τηνδύση του ήλιου εκτελούσαν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair και 2 αεροσκάφη τύπου Pezetel.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο. Μέχρι να νυχτώσει επιχειρούσαν και 2 αεροσκάφη Canadair. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο