Σε κλίμα έντασης αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας (βίντεο)

97

Ένταση απειλήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως όταν δύο συμβολαιογράφοι κάθισαν στα έδρανα και προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία πλειστηριασμού δύο ακινήτων με επισπεύδοντες ιδιώτες.

Τότε τα μέλη των κινημάτων και των πολιτικών οργανώσεων που εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς εισέβαλαν στο χώρο του Ειρηνοδικείου και αφού φώναξαν συνθήματα όπως "έξω τώρα τα κοράκια", απαίτησαν από τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν, καθώς όπως τους είπαν ήταν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διενέργεια κανενός πλειστηριασμού.


Στη μια εκ των δύο περιπτώσεων υπήρξε και λεκτική αντιπαράθεση, ωστόσο οι συμβολαιογράφοι που είδαν το πλήθος εξαγριωμένο δεν συνέχισαν να επιχειρηματολογούν υπέρ του πελάτη τους και της αποφάσής τους να καθίσουν στα έδρανα κι έτσι αποχώρησαν.

Έτσι, για μια ακόμη φορά δεν έγιναν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Συνολικά είχαν προγραμματισθεί να γίνουν 13 πλειστηριασμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούσαν διαμερίσματα και οικόπεδα.