Σε τρία κομμάτια η ΚΟ των ΑΝΕΛ μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις Κατσίκη

47

Τριχοτομήθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την καθολική εξίσωση στα εργασιακά του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι.

Ο πρόεδρος του κόμματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε να απουσιάζει από την σχετική ονομαστική ψηφοφορία και το ίδιο έκαναν οι Έλενα Κουντουρα, Γ. Λαζαρίδης και Βασίλης Κόκκαλης.

Αντιθέτως την σκληρή γραμμή κατά του νομοσχεδίου ακολούθησαν ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Δημήτρης Καμμένος και η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. «Ναι» είπαν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Σε κάθε περίπτωση, τα άρθρα 1 έως 4 υπερψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων.

«Κατά» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε και περίπου η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και συγκεκριμένα 35 βουλευτές. Το τελικό αποτέλεσμα είχε εως εξής: 201 «ναι», 21 «όχι» και πέντε «παρών».