Οι εννιά Τούρκοι συλληφθέντες μπορεί να σχεδίαζαν επίθεση κατά του Ερντογάν, λένε στην Αστυνομία

121

Ως μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τη σύλληψη των εννέα Τούρκων σε τρία διαμερίσματα, στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας.

Από το γεγονός ότι στα σπίτια βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι, ερευνάται αν οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι στις 7 και 8 Δεκεμβρίου φτάνει στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε τους αναλυτές να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες να έχουν σχέση με την επίσκεψη του, αναφέρει το protothema.gr.

Οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της ακροαριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο), μιας οργάνωσης που ευθύνεται για πολλές επιθέσεις στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα από το 2011 έχουν γίνει συλλήψεις μελών της στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης (Οκτώβριος 2011), σε σκάφος με όπλα και πυρομαχικά στα ανοιχτά των Οινουσσών (Ιούλιος 2013), σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη (Φεβρουάριος 2014), αλλά και μια «περίεργη» απέλαση υπόπτου στις 30 Μαΐου του 2013, στην οδό Σόλωνος.

Η τριπλή επιχείρηση το πρωί σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.

Μάλιστα, το γεγονός ότι για έναν από τους εννέα συλληφθέντες εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την παλιά ιστορία των Οινουσσών, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Οι Aρχές σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους εξετάζουν το πότε οι Τούρκοι συλληφθέντες μπήκαν στη χώρα μας, από ποια σύνορα ενώ μέσω των κινητών τηλεφώνων και των λαπ τοπ προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» διασυνδέσεις και επαφές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στα διαμερίσματα, βρέθηκαν πυροκροτητές, ύλη που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ταξιδιωτικά έγραφα, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ.

Στη Δικαιοσύνη αύριο οι εννιά που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική

Oι εννιά Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, θα οδηγηθουν αύριο, Τετάρτη, στη Δικαιοσύνη.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπόθεση του ταχύπλοου που είχε κατασχεθεί στις Οινούσσες τον Ιούλιο του 2013, γιατί μετέφερε βαρύ οπλισμό που προοριζόταν για την Τουρκία και συγκεκριμένα για την οργάνωση DHKP-C.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.