Στο "μικροσκόπιο" πραγματογνώμονα το καμμένο αυτοκίνητο της Λαγούδη

116

Στα υπόγεια του Αστυνομικού Μεγάρου Αγρινίου φυλάσσεται εδώ και δύο εβδομάδες το αυτοκίνητο της αδικοχαμένης 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, Αναστάσιος Δέδες, πραγματοποιεί σήμερα την αυτοψία στο αυτοκίνητο, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση του μυστηριώδους θανάτου της.

Η αυτοψία διεξάγεται παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας Λαγούδη, Βασίλη Ταουξή.

Οι συνθήκες του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης παραμένουν ένας δυσεπίλυτος γρίφος εδώ και 15 ημέρες, οπότε και εντοπίστηκε νεκρή σε απόμερο σημείο της λίμνης Τριχωνίδας.

Η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι η Ειρήνη δολοφονήθηκε, ενώ έχει ήδη υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από δόλο.

Την ίδια ώρα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ειρήνη είχε πλήρη συνείδηση την ώρα της πυρκαγιάς ή αν κάποιος της είχε δώσει κάποιο φάρμακο που να την είχε σε καταστολή.

Παρόλο που συνήθως τα αποτελέσματα τέτοιων εξετάσεων μπορεί να κάνουν και περισσότερο από μήνα για να βγουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επισπευστούν μιας και η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή τα στοιχεία συγκλίνουν στην κατεύθυνση της αυτοχειρίας, γεγονός όμως που οι συγγενείς της 44χρονης αρνούνται πεισματικά να δεχτούν.

Μάλιστα χαρακτηρίζουν «φήμες» τα όσα ακούγονται περί αυτοκτονίας που, όπως υποστηρίζουν, έχουν σκοπό «να στραφεί η προσοχή της έρευνας προς λανθασμένη κατεύθυνση».