Στο σημείο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ο Πρόεδρος του Ισραήλ (Photos)

40

Επίσκεψη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας πραγματοποίησαν  ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κράτους επισκέπτεται τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ενώ ο  Ρούβεν Ρίβλιν ζήτησε να μεταβεί και να ξεναγηθεί στο σημείο που έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Έτσι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μετέβησαν στο σημείο με την πυραυλάκατο «Δανιόλος».

Στην πυραυλάκατο επέβαιναν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Το απόγευμα ο Ισραηλινός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χθες ο Ισραηλινός πρόεδρος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλουμε αυτό εδώ το Μουσείο να είναι μία διαρκής υπενθύμιση για το πού μπορούν να οδηγήσουν ο φασισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και οι πρακτικές της βίας εναντίον οποιουδήποτε θεωρείται διαφορετικός».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ρουβέν Ρίβλιν πήραν φτυάρι και έσκαψαν συμβολικά το χώμα προκειμένου να φυτέψουν τις δύο ελιές.

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την Δευτέρα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος παρέθεσε και δείπνο προς τιμήν του.